Crowdfunding Oss

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die naar financiering zoeken middels crowdfunding. Wij hebben hier zeer goede ervaringen mee en weten exact hoe wij de beste funding kunnen vinden voor jouw onderneming. We hebben inmiddels veel kennis vergaard over hoe we sneller en succesvoller met de crowdfunding platforms kunnen werken. We bereiken onze doelen en delen onze ervaringen graag met je. Onze klanten kunnen ons een goede financieringsaanvraag laten maken door middel van crowdfunding. Omdat wij werken met een zeer uitgebreid netwerk kunnen we er samen voor zorgen dat jouw aanvraag snel gerealiseerd kan worden.

De grote voordelen van eigen crowdfunding

Met een goede aanvraag voor crowdfunding kun je al binnen slechts drie weken een vol fonds hebben. Voor de ondernemer binnen het MKB is het tegenwoordig steeds lastiger om een financiering geaccordeerd te krijgen. Dit proces neemt veel tijd en werk in beslag. Soms blijft het gewenste resultaat zelfs uit! Door middel van crowdfunding fondsen werken wij op een snelle en effectieve manier aan een goede investering in je bedrijf. Een dergelijke investering kan binnen korte tijd een feit zijn met onze hulp.

Hoe werkt corwdfunding?

Een crowdfunding project is de manier bij uitstek om derden de kans te geven te investeren in jouw onderneming. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de vraag naar geld om te investeren in een goede onderneming. Door middel van onze samenwerking met geldvoorelkaar.nl kan OAMKB jouw aanvraag op hun website presenteren. Degenen die de aanvraag op de website inzien kunnen investeren in concepten die ze aantrekkelijk vinden. Hierdoor heb je te maken met een groep investeerders die het samen mogelijk maken dat jij jouw dromen kunt laten uitkomen op zakelijk gebied.

Crowdfunding als marktonderzoek

Crowdfunding kan door de vele interessante factoren prima worden gebruikt als een goede tool voor marktonderzoek. De investeerders beleggen namelijk alleen maar in bedrijven waar ze in geloven. De interesse en waardering van de bezoekers van de website en de daadwerkelijke investeringen geven weer wat men denkt van je onderneming. Het is dan ook mogelijk om ons zonder kosten een aanvraag te laten plaatsen voor crowdfunding.

Crowdfunding als marketingtool

Je kunt crowdfunding goed gebruiken als marketingtool door je investeerders zogeheten incentives te bieden. Denk hierbij aan het geven van een promotiegeschenk als dank voor het doen van een investering in je bedrijf. Je begint met de mensen die dichtbij je staan (je familie en vrienden) en vraagt ze of ze je idee goed begrijpen en of ze zouden willen investeren. Vervolgens maak je de overstap naar het crowdfunding netwerk en laat je je aanvraag aan al je relaties zien. Uiteraard kun je hierbij creatief zijn en bijvoorbeeld gebruik maken van de social media. Zo breng je jouw idee onder de aandacht van een zeer brede groep. Je bouwt zo steeds meer draagvlak en naamsbekendheid op en als klant van OAMKB verspreiden wij jouw aanvraag in ons uitgebreide netwerk.

OAMKB regelt het

Ons kantoor in Oss regelt alles voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt zelfs voor je geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de voortgang wordt bijgehouden voor je. We hebben uiteraard een vast stappenplan voor je klaarstaan.

De 10 stappen voor het vinden van succesvolle crowdfunding

  1. Stuur je ondernemingsplan en uiteraard je gegevens naar info@OAMKB.nl of neem contact op met een OAMKB professional in je buurt.
  2. Je ondernemingsplan wordt door ons gecontroleerd en beoordeeld.
  3. Het plan wordt eventueel aangepast en we brengen de financiële uitwerking van het plan in kaart.
  4. Wij helpen je om snel en eenvoudig een netwerk op te bouwen voor het verspreiden van je aanvraag.
  5. Om je aanvraag succesvol te laten zijn, is het heel belangrijk om een goede pitch te hebben. We helpen je hiermee.
  6. De investeringsaanvraag bereiden we samen voor. Het rentepercentage moet worden afgestemd op de investeerders als jijzelf.
  7. Wij zijn bekend met alle crowdfunding platformen en kunnen daardoor je aanvraag direct op de best passende plaatsen. We gaan van start!
  8. Het is tijd om je aanvraag in te dienen. Door onze goede voorbereiding worden onze aanvragen altijd goedgekeurd. Daar staan we voor.
  9. Onze ervaring heeft ons geleerd dat de meeste aanvragen al binnen een paar dagen worden voldaan. Zo heb je snel de investering die je wenst.
  10. De contracten worden als laatste via het platform met de investeerders opgemaakt en jij krijgt de investering op je bankrekening gestort.

Welke voorwaarden zijn er?

Het rentepercentage van de leningen en de looptijd kies je zelf. Het maximum is 7 jaar. De opbrengst voor de betrokken investeerders ligt gemiddeld tussen de zes en tien procent en dat is erg hoog, meer dan een spaarrente bijvoorbeeld. Omdat de financiers bij crowdfunding hun geld kwijt zijn bij het faillissement van de geldvrager, spreiden ze hun investeringen meestal uit over meerdere projecten.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Iedere onderneming kan via OAMKB een aanvraag indienen. De aanvragen liggen doorgaans onder de 700.000 euro. Uiteraard bepalen we samen of de wensen en kansen die jij ziet als ondernemer ook echt haalbaar zijn. Kun je het gewenste bedrag bijvoorbeeld op tijd aflossen? Wij maken van jouw crowdfunding project een succes.

Stapelfinanciering

Er is een combinatie van financieringsmogelijkheden voor bedrijven, genoemd stapelfinanciering. De ondernemer zorgt zelf deels voor de financiering door een deel zelf aan te leveren, een deel van de bank te krijgen en een deel via crowdfunding te vergaren. Deze manier van financieren neemt wel wat meer tijd in beslag.

Wil je weten of crowdfunding van jouw onderneming een succes kan maken? Neem dan vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar.

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?